Figyelmeztetés

Can't load Google maps without an API key. More information can be found in our documentation at joomla.digital-peak.com.

Magamról

Erika12003-ban végeztem el a népi játszóházvezetői tanfolyamot, ahol megismerkedtem sokféle népi kismesterséggel, így a nemezeléssel is. Nagyon érdekelt ez az új anyag, amit egy marék szőrcsomóból lehet létrehozni egy kis pancsolással, ezért részt vettem Jaskó Boró nemezkészítői tanfolyamán is. Az alapvető technikákat, fortélyokat tőle tanultam.

A következő években autodidakta módon fejlesztettem tudásom, és a sok-sok tárgy elkészítése közben megszereztem a kellő uralmat az anyag felett. Kísérletezést folytattam és folytatok ma is, hogy mi mindent lehet elkészíteni nemezből, mit bír el az anyag, hol vannak a határai. Nagyon érdekel a nemez térbeli formálhatósága, ezért szeretek állatokat, bábokat, virágokat készíteni, még a képeimnek is igyekszem plasztikusságot adni. Fontosak számomra a színek, ezért a legtöbb gyapjút magam festem. Alkotó munkámat gyakran ihleti meg a teremtett világ szépsége és a gyermeki világ játékossága. Sokszor motivál két gyermekem ötletessége, kívánsága.

Kostyál ErikaMiért szeretem? Mert a pihe-puha, lágy gyapjúval dolgozni számomra játék. Mikor "játszom", kiélhetem lelkületem olykor gyermeki mivoltát. Játszom a színekkel, formákkal, motívumokkal, beszélek a készülő játékokhoz, figurákhoz. Nagy hála van a szívemben azért, hogy főállásban készíthetem a nemezeimet, és taníthatom a fiatalabb nemzedéknek e gyönyörű ősi mesterséget. Célom átmenteni a mai ember életébe egy darabot a múltból, átadni a tudást, technikát, fortélyokat és az alkotás örömét.

 

Hírlevél

Értesülj időben az újdonságokról, akciókról!

Kedvelj bennünket