Figyelmeztetés

Can't load Google maps without an API key. More information can be found in our documentation at joomla.digital-peak.com.

Műhely élet

Gyapjas Muhely logo

2011 novemberében, hosszas álmodozás és vágyakozás után, végre megnyílt a XVI. kerületben  a Gyapjas Műhely, az én első "kicsi" nemezbirodalmam. 2022 áprilisában, bő 10 év után, eladták a házat, amely szuterénje otthont adott a gyapjaimnak és a sok alkotásnak, vidám nevetésnek, tanulásnak. Így, új helyet kellett keresnem a folytatáshoz. A XIV. kerületben, (Szomolány utca 37/b ) egy kedves barátunk pincéjében találtam új otthont a Gyapjas Műhelynek. Bár "csak" egy garázs mögötti szuterént bérlek, mégis, ha betérsz hozzám, nem is gondolnád milyen klassz alkotó műhelyt rejt a kis szuterén mélye. Mintha csak egy színterápiás helységbe lépnél... A sok színes gyapjú és gombolyag, selyem látványa már önmagában is feltölt. Megtalálsz itt mindenfajta-féle eszközt ami a nemezeléshez használható. És nem utolsó sorban ez a helység ad igazi otthont a tanfolyamoknak, klubnapoknak, a közös nemezelés örömének. A kis konyha gondoskodik a komfortról és egy lelkes négylábú is biztosít az örök barátságáról (persze csak addig amig valami ehetőt tartasz a kezedben.. :-)) Egy nyugodt hely a rohanó világban, ahol sok barátság kötődik!

Nemez Tanfolyamok

Ha szereted a nemeztárgyakat, a nemezelés világát és szívesen tanulnál, nálam jó helyen jársz. Műhelyemben rendszeresen indulnak tanfolyamok különböző témákban, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Szívesen átadom neked is a tudást, az apró trükköket és tapasztalatot amit a sok év alatt megszereztem.

Miért jársz jobban, ha megtanulod elkészíteni a megálmodott darabokat, mintha megvásárolnád azokat? Mert a nemezek elég drágák. (ha már Te is "pancsolni" fogsz, rájössz, miért.. :-)) Ha azt a pénzt amit a vásárlásra költenél, tanulásra fordítod, két legyet üthetsz egy csapásra. Mert a tanfolyamokról kész, saját tervezésű, befejezett tárgyakkkal térhettek haza és így nem csak a megálmodott darabod lesz meg, hanem a tudás is hogy hasonlókat tudj készíteni. Hidd el jól jön ez, amikor az ajándékozás édes terhe nyomja a lelked.. Ha tudsz nemezelni, minden barátot, családtagot személyre szóló, kézzel és ami fontos, szívvel készített ajándékkal lephetsz meg. És itt már komoly spórolásról is beszélhetünk. De tovább megyek.., ha már elég gyakorlott vagy, esetleg már vannak saját, csak rád jellemzõ tárgyaid is, el fogod tudni adni őket. Az eladott kincsekből, helyes kis jövedelem kiegészítésre lehet szert tenni. Sok tanítványom mesélhetne róla.. Ha van ilyen vágyad, csak bátoríani tudlak. Menni fog, csak kezd el, én segítek! Az induló kurzusokról bővebb iformációt ide kattintva találsz.

A tanfolyamok anyagát úgy állítottam össze, hogy ha elvégzed az összeset, birtokában leszel minden olyan technikának, amivel képes leszel megalkotni bármilyen elképzelést. Természetesen ehhez azért egy kis idõ és némi gyakorlás is szükséges, hogy Te is megszerezd a kellő uralmat az anyag felett. Ehhez nyújtok segítséget, lehetőséget a klubnapok szervezésével.

Klubnapok

Akik elvégezték valamelyik általános tanfolyam sorozatot, meghívást kapnak a havonta egyszer megrendezésre kerülő klubnapokra. Itt lehetőség nyílik a szakmai továbbfejlődésre, a közös nemezelésre és nemezes álmaink megvalósítására. Néha meghívunk vendég előadókat is, akik megmutatnak valamit saját specialitásukból, tudásukból. Gyakran készítünk közös munkákat és veszünk részt kiállításokon. Eddig kétszer nyertünk különdíjat, az ebből befolyó pénzt vendégelőadók meghívására költöttük.
A klubnapokra meghívottaknak lehetőségük van - csekély díj ellenében - használni a Gyapjas Műhelyt olyan nemeztárgyaik elkészítéséhez, amire - például helyszűke miatt - máshol nincs lehetőségük, vagy egyedül nem mernek belevágni.

Személyes ismerkedés az anyagokkal

A Gyapjas Műhelyben minden megtalálható, ami a nemezeléshez kell, ezek mind megvásárolhatók - nemsokára megnyíló - online áruházunkban. Azonban vannak akiknek muszáj saját szemükkel látni a színeket, tapintani az anyagok minőségét, tanácsot kérni vagy kérdéseket feltenni ezekkel kapcsolatban. Itt erre is van lehetőség, de csak előre megbeszélt időpontban (!), hiszen ez nem egy bolt állandó nyitvatartási idővel, hanem alkotóműhely, ahol (például) tanfolyam közben nem érek rá a hirtelen betoppanóval akármennyit foglalkozni. Tehát ha ilyesmi segítségre van szükséged a vásárláshoz, keress meg bátran, az elérhetőségeimet ide kattintva megtalálod!

 

Hírlevél

Értesülj időben az újdonságokról, akciókról!

Kedvelj bennünket